Brandschade
In de horeca is het risico op brand in de keuken het grootst. Dat kan bijvoorbeeld door problemen met elektrische (afzuig-)installaties of kortsluiting.
Ondernemen is niet zonder risico - ook niet in de horeca. Van een lekkende vaatwasser tot een aanrijding tijdens de bezorging: het kan iedereen overkomen. Op deze pagina lees je alles over veelvoorkomende risico's in de horeca.
In de horeca is het risico op brand in de keuken het grootst. Dat kan bijvoorbeeld door problemen met elektrische (afzuig-)installaties of kortsluiting.
Waar mensen werken, gebeuren ongelukken. Hiervoor kun je aansprakelijk worden gesteld. Denk aan het morsen van hete koffie over een klant.
Een werknemer kan tijdens het werk gewond raken. Bijvoorbeeld door een biervat dat omvalt of vingers, die per ongeluk in een snijmachine bekneld raken.
Waterschade is in de horeca een reëel risico. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser of wasmachine, die plotseling gaat lekken. Of een leiding die breekt.
Ook je eigen spullen kunnen beschadigd raken. Bijvoorbeeld omdat een diepvries of een koelinstallatie het begeeft. Je voorraad wordt dan onbruikbaar.
Een belangrijke kok is opeens ziek en kan langere tijd niet werken. Je hebt een vervanger nodig. Ook moet je het loon van je zieke werknemer doorbetalen.
Diefstal en inbraak is een groot risico binnen de horeca. Klanten betalen vaak met contant geld. Ook zijn drank en muziekinstallaties gewilde buit bij dieven.
Je kunt te maken krijgen met juridische conflicten. Bijvoorbeeld omdat een leverancier verkeerde producten levert of een klant zijn rekening niet betaalt.
Zet vandaag nog in op preventie: download gratis onze vernieuwde risicogids voor de horeca
Onbezorgd ondernemen? Verzeker je horecazaak tegen de meest voorkomende risico's. Zo kun je vol inzetten op de groei van jouw bedrijf.